Elismerte Márki-Zay Péter, hogy a hódmezővásárhelyi közgyűlés pénzügyi és gazdasági bizottsága csaknem kilenc hónapon keresztül jogszabálysértően működött. A város keddi testületi ülésén a polgármester azt mondta, hibáztak, amiért elnézést kérnek – számolt be a Rádió 7.

A pénzügyi bizottságot 2022 szeptembere és 2023 áprilisa között úgy vezette Gyutay Katalin képviselő, hogy közben egy másik bizottságban is elnökölt. Ezt az önkormányzat saját szervezeti és működési szabályai tiltják. Mindemellett Gyutay pótlása sem sikerült elsőre, mert Fejes Pétert úgy akarták kinevezni, hogy nem kapta meg a minősített többséget.

A jogszabálysértésekre a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal hívta fel a figyelmet, jelezve: a törvénytelenül működő bizottság által hozott döntéseket újra kell tárgyalni.

Márki-Zay Péter ezzel kapcsolatban bejelentette, egyezkedésbe kezd a kormányhivatallal, hogy csak azt a 22 ügyet kelljen újratárgyalni, ahol a pénzügyi bizottság önálló, végrehajtható döntést hozott, azt az 58 ügyet viszont, ahol a bizottság csak véleményező szerepkörben járt el, nem szeretné ismét a közgyűlés elé vinni.