Életre szóló élménynek lehettek szemtanúi a CE Glass Industries munkatársai: a Szeged melletti üvegfeldolgozó vállalat új, 8.400 négyzetméteres üzemrészéhez kapcsolódó féltetős csarnokán Besenyei Péter legendás magyar műrepülő világbajnok pilóta repült keresztül.


Az üvegipari óriás a szatymazi repülőtér közvetlen szomszédságában helyezkedik el, így az ott dolgozók már hozzászoktak, hogy időnként repülők húznak el a fejük fölött. Arra azonban álmukban sem gondoltak, hogy egyszer az egyik repülő tőlük alig pár tíz méterre húz át azon az épületen keresztül, ahol nap mint nap dolgoznak.

Egészen pontosan ott, ahol hamarosan dolgozni fognak: Besenyei Péter műrepülő világbajnok a CE Glass Industries frissen átadott vadiúj féltetős üzemrészének oszlopai között repült át több mint 250 méter hosszan, így ünnepelve az új csarnok elkészültét!

A beruházás során az üvegipari vállalatnak otthont adó 35.000 négyzetméteres ipari park ugyanis egy új, 8.400 m2-es csarnokrésszel és egy hozzá kapcsolódó 7.400 négyzetméteres féltetővel bővült, amely a CE Glass logisztikai központjának otthonául fog szolgálni. Ehhez kapcsolódóan több mint 30.000 négyzetméternyi új betonozott út is épült a gyártókomplexum köré.

A légi bemutatóval átadott új gyáregységekkel együtt mostantól immáron mintegy 50.000 négyzetméteren folyhathatja üvegipari tevékenységét Közép-Európa legnagyobb üvegfeldolgozó vállalata Szeged határában.

Varga Gusztáv, a CE Glass alapító-tulajdonosa az átadó ünnepséghez kapcsolódóan elismerését fejezte ki munkatársai iránt, illetve elmondta, hogy a most átadott jelentős mértékű beruházás és az azt felavató bámulatos légi mutatvány minden kolléga közös sikere.


A világon is egyedülálló repülős produkció előkészületei csaknem egy évet vettek igénybe légügyi és biztonsági szakemberek bevonásával. Az exkluzív légi bemutatót és a csarnokátrepülést a CE Glass meghívott vendégei és munkatársai a most átadott új üzemrésztől alig pár tíz méterre tekinthették meg.