Cigarettaeső hullott egy angol kisteherautó tetőteréből a pénzügyőrökre. Az egyenruhások az autópálya Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán botlottak bele a zöldségesként is dolgozó kereskedőbe – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán a Szeged a Mindenem hírportált.

Romániából indult útnak a teherautó, amely paprikát, paradicsomot, uborkát és padlizsánt szállított. A sofőr azt mondta, hogy két zöldségüzlete van Angliában, oda tart a rakománnyal. A két üzletbe szánt – alig 150 kiló – zöldség mennyisége és a sofőr gyanúra okot adó válaszai arra engedtek következtetni, hogy valami nincsen rendben. Az egyenruhások a teljes rakteret átvizsgálták, a tető műanyag burkolata alá is benéztek, ahol 2169 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak. A férfi továbbra is zöldségeket beszélt: bizonygatni próbálta, hogy a felrakodásánál felügyelet nélkül hagyott autóját egy idegen tölthette meg a dohányáruval. 

A pénzügyőrök a 4,6 millió forint értékű adózatlan füstölnivalót lefoglalták, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás bűncselekmény miatt eljárást indítottak. A sofőr megközelítőleg hétmillió forint bírságra is számíthat.

Ahhoz, hogy a külföldi utazás felhőtlen legyen, érdemes tisztában lenni az utasforgalomra vonatkozó vám- és egyéb szabályokkal. https://nav.gov.hu/vam/utazas