Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint, a következő két napban még többfelé számíthatunk mozgalmas, csapadékos időre, péntektől kezdve azonban egyre melegebb és szárazabb léghullámok érkeznek fölénk. A hétvégén így döntően napos, gomolyfelhős idő valószínű 20 fok fölötti maximumokkal, és legfeljebb elvétve lehet futó zápor.


Dél felől egyre nagyobb területen válik szakadozottabbá, vékonyabbá a felhőtakaró. Dél felől több hullámban várható eső, zápor, zivatar, sőt heves zivatarra is van esély. Területi átlagban a legtöbb csapadék a Dunántúl nyugati, északnyugati területein várható. Az éjszaka második felétől csökken a csapadékhajlam, hajnalban, reggel átmenetileg csak kevés helyen lehet zápor, zivatar. Szerdán a nyugati megyékben tartósan zárt maradhat a felhőtakaró, míg máshol napközben erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Többfelé, főként az ország keleti kétharmadán alakulhatnak ki felhőszakadással is kísért záporok, zivatarok. A légmozgás éjszakára a Dunától keletre fekvő tájakon mérséklődik, viszont hajnaltól a Dunántúlon egyre többfelé feltámad az északnyugatira forduló szél, amelyet holnap az Észak-Dunántúlon több helyen viharos lökések kísérnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán a tartósan borult Nyugat-Dunántúlon csupán 11, 15, másutt általában 20 és 25 fok között alakul.