Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az éjszaka átvonuló hidegfront mögött nagy területen viharossá fokozódik a szél. Pénteken újabb front érkezik, majd csak vasárnaptól fordul csendesebbre az idő.

Az ország nagy részén ma felhőátvonulások várhatók többórás napsütéssel, éjszaka pedig nagy területen csökken a felhőzet. Északkeleten, keleten viszont hajnalban, reggel is előfordulhatnak felhősebb körzetek, arrafelé néhány helyen előfordulhat futó zápor, éjjel esetleg havas eső, hózápor. Pénteken főként a Dunától keletre még több órára kisüt a nap, azonban eközben frontális felhőzet terjeszkedik kelet felé, amely az esti, késő esti órákra fokozatosan beborítja az országot. Napközben még inkább csak a Dunántúlon helyenként, késő délutántól, estétől viszont északnyugat felől egyre többfelé várható csapadék – zömmel eső, zápor. A ma estig, késő estig sokfelé erős, viharos északnyugati, nyugati szél éjszakától fokozatosan veszít erejéből, de helyenként holnap napközben is élénk, erős maradhat. Péntek délután átmenetileg nagy területen délnyugatira, majd estétől ismét fokozatosan északnyugatira fordul a szélirány, és ekkor a Dunántúlon már ismét lehetnek viharos lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3 fok között, a szélcsendes helyeken néhol az alatt alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken többnyire 5, 10 fok között várható, de az északkeleti határ közelében néhol ennél kissé hidegebb is lehet.