Mi abban vagyunk érdekeltek, hogy a két ország közötti együttműködés a kölcsönös tiszteleten alapuljon, hiszen az mindkét országnak és mindkét nemzetnek csak a javára válik – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon, miután bekérették Magyarország bukaresti nagykövetét a román külügyminisztériumba.


Nem okozott túl nagy meglepetést, hogy a bukaresti nagykövetünket ma reggelre a román külügyminisztériumba kérették – olvasható a miniszter bejegyzésében, hozzátéve, hogy a találkozó hangnemét és hangulatát nyugodtnak és udvariasnak lehet minősíteni.
    
„A román helyettes államtitkár által közöltek gyakorlatilag a korábbi demarsban megfogalmazott pontokat ismételték meg, ezúttal már a beszéd utánra aktualizálva” – írta Szijjártó Péter.
    
„Mi abban vagyunk érdekeltek, hogy a két ország közötti együttműködés a kölcsönös tiszteleten alapuljon, hiszen az mindkét országnak és mindkét nemzetnek csak a javára válik. Mi a magunk részéről továbbra is erre fogunk törekedni, mindig őszintén, a tisztelet nyelvén fogunk beszélni terveinkről, céljainkról és a fennálló helyzet értékeléséről” – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.