Az európai politikának nagy szüksége van olyanokra, akik akarnak valamit, akikben van még energia, elkötelezettség és szenvedély – jelentette ki Orbán Viktor a spanyol Vox párt elnökével a Karmelita kolostorban folytatott megbeszélés után pénteken.


A miniszterelnök azt mondta: az európai politikában egyre több a „blabla”, ismételgetünk dolgokat, amelyekről „magunk se tudjuk már, mit jelent”, és a végén „nincs akció, nincs cselekedet. Mindeközben Európa folyamatosan veszít versenyképességéből.
    
Azt is mondta, együtt kell működnie azoknak, akik hasonlóan gondolkodnak, és jelezte, a Santiago Abascallal folytatott megbeszélésen megerősítették elkötelezettségüket a Fidesz és Vox együttműködése mellett.
    
„Szeretnénk, ha Európában is lenne egy jobboldali fordulat” – tette hozzá Orbán Viktor.
    Santiago Abascal megerősítette az együttműködés szükségességét azokkal, akik egy sokkal erősebb Európáért küzdenek.

Kiemelte: mélyen elítéli azt az üldözést, zsarolást, amit Brüsszel Magyarország ellen folytat. Az ideológiai diszkrimináció az igazi veszély az európai egységre – szögezte le, hozzátéve, ez precedenst teremthet. Ma Magyarország és Lengyelország vannak soron, de bármely pillanatban más országokat is pellengérre állíthatnak a brüsszeli bürokraták – vélekedett.