Az orosz-ukrán háborúnak csak vesztesei lesznek, nyertesei nem – fogalmazott a miniszterelnök. Oroszország nem fogja ölbe tett kézzel nézni, hogy legyőzik.


Egyrészt Oroszország falba ütközik, mivel a NATO pénzzel és fegyverrel látja el Ukrajnát, és az Amerikai Egyesült Államokon múlik, hogy mennyit áldoz erre. A másik oldalon viszont ott van Oroszország, mely több emberrel, több katonával és fegyverrel rendelkezik, mint Ukrajna, és atomfegyverei is vannak. Nehéz elképzelni, hogy valaki legyőz egy atomhatalmat. Ezt az oroszok nem fogják tétlenül nézni – mondta Orbán Viktor.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: Hiába a nagy fogadkozások, ennek a háborúnak csak vesztesei lesznek. Iszonyatos pusztítás, árvák, halottak, megrokkant emberek – napról napra nő a számuk, lassan megtelnek a temetők. Kárpátalján besorozott magyarok is meghaltak a háborúban – emelte ki a miniszterelnök.

Megjegyezte, örüljünk, hogy itt nincs háború, hanem béke van; örüljünk, hogy vagyunk olyan erősek, hogy nem engedjük magunkat belesodorni.

Az USA ugyanis háborús propagandát folytat Magyarországon.