A MÁV-VOLÁN-csoport és a GLS Hungary együttműködésének köszönhetően egyre egyszerűbbé válik a csomagok átvétele és feladása a közösségi közlekedéssel utazók számára. A megállapodás keretében 37 forgalmas helyszínre – vasút-, Volánbusz- és HÉV-állomásokra – telepítenek GLS Automatákat.

Az elmúlt években gyors ütemben növekedett a kényelmes csomagkézbesítési szolgáltatások iránti kereslet. Ezen igények kiszolgálása érdekében írt ki tavaly év végén országos szintű, csomagautomaták telepítésére és üzemeltetésére vonatkozó pályázatot a MÁV-VOLÁN-csoport. A pályázat év elején eredményesen lezárult, a legelőnyösebb ajánlatot a GLS Hungary nyújtotta be.

A GLS idén összesen 37forgalmas állomásra telepít csomagautomatákat. A csomaglogisztikai szolgáltató ezzel a megoldással szeretne kedvezni a közösségi közlekedést választó utazóknak, akiknek nincs lehetősége munkaidőben intézni a csomagszállítását, illetve otthon várni a futárt. Az új automatáknak köszönhetően mostantól munkába menet vagy hazafelé úton is számos helyszínen, könnyen megoldható lesz a csomagfeladás-, illetve átvétel.

Már nyolc vasútállomáson (Hajdúszoboszló, Kisvárda, Püspökladány, Pécs, Siófok, Keszthely, Sárvár, Szeged), valamint a programban szereplő öt HÉV-állomáson és megállóhelyen (Gödöllő, Palotakert; Mátyásföld, Imre utca; Ráckeve, Tököl, Szentendre) használhatók az eszközök. A telepítési munkálatok jelenleg is zajlanak, hamarosan a fennmaradó 24 helyszínen is kihelyezik az automatákat, többek között olyan forgalmas csomópontokon is, mint a Déli, a Nyugati és a Keleti pályaudvar vagy éppen a székesfehérvári vasútállomás, illetve a gödöllői és a pécsi Volánbusz-állomás. Az együttműködés keretében összesen 26 vasút-, 6 Volánbusz- és 5 HÉV-állomáson helyeznek üzembe automatákat.