A parlament őszi ülésszakának kezdetén a Fidesz és a KDNP képviselői kihelyezett frakcióülést tartanak Esztergomban jövő szerdán és csütörtökön – jelentette be a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője a Facebook-oldalán kedden.

Kocsis Máté úgy fogalmazott, „az elmúlt időszakban a brüsszeli elit dühítő és rossz döntéseket” hozott, „háborúpártiságával veszélyezteti Európa biztonságát, elhibázott szankcióival energiaválságot és gazdasági visszaesést idézett elő, ezért a jövő évi európai parlamenti választásokon változást kell elérni”.

A politikus azt írta, „háborúpárti brüsszeli vezetés” helyett „békepárti vezetést akarunk”, és meg kell akadályozni, hogy „az elhibázott szankciókkal” gyengítsék az európai gazdaságot.

„Békét kell teremteni Európa határainál és a világ minden gazdasági régiójával együttműködő, sikeres európai gazdaságot kell építeni!” – vélekedett.

Kocsis Máté megfogalmazása szerint nem „a genderpropaganda és a migráció erőltetése” a brüsszeli vezetés feladata, hanem az európai emberek képviselete.
Meg kell védeni a közös határokat, támogatni kell a családokat, a „brüsszeli kettős mércét” pedig meg kell szüntetni! – írta.

Brüsszelben erős és sikeres jobboldal nélkül ezt a változást nem lehet elérni, ezért együtt kell működni az Európában változást akaró erőkkel, miközben „itthon a külföldről fizetett hazai baloldal politikusait le kell győznünk, az ország szuverenitását meg kell védenünk” – nyomatékosította a Fidesz frakcióvezetője.

MTI