A mai nap a HVG-ben jelent meg forrásmegjelölés nélkül egy olyan cikk, ami bődületes nagy hazugság. Úgy, hogy nem ellenőrizték a hitelességet, átvette a 444, 24.hu, Portfolio, Magyar Hang, Klubrádió, Mfor, Napi.hu, Nyugati Fény, Hírklikk és az RTL is.

A HVG értesülésekre hivatkozva azt írta, hogy két régi MÁV-os vezetőben találta meg Lázár János építési és közlekedési miniszter a közelmúlt közlekedéspolitikai botránya, a MÁV “kirakatvonalán”, a Budapest–Győr–Hegyeshalom 1-es fővonalon bevezetett kényszerű sebességkorlátozás felelőseit. A hvg.hu úgy tudja, szerdán döntöttek a szaktárcánál a MÁV Zrt. két felsővezetője,, Virág István pályaműködtetési vezérigazgató-helyettes és Bádonfainé Szikszay Erzsébet gazdasági vezérigazgató-helyettes felmentéséről.

A MÁV Zrt. közleményben jelezte szerkesztőségünk felé is, hogy ma pontatlanul jelent meg és több médium is tévesen idézte, hogy a MÁV vezetésében két vezérigazgató-helyettes felmentését kezdeményezte volna a tulajdonos.

A valóság ezzel szemben az, hogy az értesülés csak Bádonfainé Szikszay Erzsébet, gazdasági vezérigazgató-helyettes esetében helytálló. Virág István vezérigazgató-helyettes bár elérte a nyugdíjkorhatárt, aktív szolgálatát nem fejezi be – írták.

Szijjártó Péter is megszólalt az ügyben, ugyanis Virág Istvánt az ő keresztapjának állították be. A külügyminiszter azt írja: a keresztapja „egy Szijjártó Gábor nevű Almásfüzitőn élő nyugdíjas, egykori gyári munkás”.