A vásárlók előre beállíthatják a kedvenc boltjaikat az Árfigyelő oldalon, ráadásul ezt vizuálisan térképes szűrővel is megtehetik. Ily módon akár a közvetlen környezetükben lévő boltok napi termékkínálatát is követhetik. A GVH most újabb videóval mutatja be az online Árfigyelő legújabb funkciójának működését és előnyeit.

A július elseje óta elérhető online Árfigyelő 62 termékcsoport többszáz termékének napi árát mutatja meg, hat kiskereskedelmi lánc mintegy 1200 boltjában. A látogatók egyre többet, már átlagosan 4 perc 30 másodpercet töltenek el az oldalon, amely egyértelmű bizonyítéka annak, hogy használják is a rendszert a magyar fogyasztók, akik pénzt és időt spórolhatnak meg a vásárlásaik során.

Az Árfigyelő rendszer már arra is lehetőséget ad, hogy a látogatók előre kiválasszák a kedvenc boltjaikat, majd a kiválasztott üzletekben megvásárolható termékek között keressenek, illetve ez alapján állítsák össze a napi bevásárlólistájukat. A vizuális térképes boltszűrő funkció használatával már arra is lehetőség van, hogy az aktuális tartózkodási hely megadásával – az erre szolgáló ikonra klikkelve – a vásárlók a közvetlen környezetükben található boltokat térképre helyezve lássák, majd az ezekben a boltokban kapható termékek aktuális napi árait hasonlíthassák össze.

A Gazdasági Versenyhivatal most egy videóban mutatja be az online Árfigyelő új funkciójának használatát.