Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint, a következő napokban egyre inkább csak délen lehetnek záporok, zivatarok, majd a hétvégén már ott se nagyon. Egy gyenge hidegfront miatt azonban a hétvégére néhány fokot csökken a hőmérséklet, de hideg így sem lesz. Hétfőtől pedig visszatérünk oda, ahol most vagyunk.


Estig az erőteljes gomolyfelhő-képződésből még az ország több pontján – legkisebb eséllyel az Alpokalján és a Kisalföld nyugati részén – előfordulhat zápor, zivatar, néhol akár felhőszakadás is. Ezt követően estétől egyre többfelé csökken a csapadékhajlam, a gomolyfelhők többsége összeesik, a Dunától keletre éjszakára többfelé kiderülhet az ég, viszont a Dunántúl nagyobb része felhősebb maradhat. Ott lecsengő jelleggel még reggel is előfordulhat néhány zápor. Szerdán a Dunántúlon is szakadozik, csökken a felhőzet, és ott is sok napsütés várható a képződő gomolyfelhők mellett, de délután a déli, délkeleti tájakon előfordulhat zápor, zivatar. Ma zivataroktól függetlenül az Alpokalján néhol megerősödhet az északias szél, amelyet holnap több helyen kísérhetnek élénk széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 15 fok között valószínű, az északi szélvédett völgyekben azonban pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán döntően 26 és 28 fok között várható.