Átlépte a tízmillió forintot az adományok összege a közmédia jótékonysági akciója, a Jónak lenni jó! idei kampányában. A befolyt összeget idén a Semmelweis Fejlődéstámogató Központ támogatására ajánlották fel, amely koraszülött és veleszületett fejlődési rendellenességekkel élő gyermekeknek segít.

A közmédia jótékonysági akciója még csak néhány hete tart, de a kampányban már több mint tízmillió forintot sikerült összegyűjteni.

A közmédia karitatív műsora, a Jónak lenni jó! idén a Semmelweis Alapítvány javára gyűjt. A befolyt összegből a Semmelweis Egyetem Fejlődéstámogató Központot szeretnék támogatni.

A közmédia Magyarországon egyedülálló jótékonysági médiakampányát az elmúlt években jószolgálati nagykövetek is támogatták: tavaly Gubás Gabi Jászai Mari-díjas színművész és Szalai Ádám nyolcvanhatszoros válogatott labdarúgó, míg 2021-ben Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó és Szilágyi Áron Magyar Szent István-renddel kitüntetett, háromszoros olimpiai, háromszoros világ- és háromszoros Európa-bajnok magyar kardvívó állt a kezdeményezés mellé.

Az idei karitatív akciót Rúzsa Magdolna Máté Péter-díjas énekesnő és Koltai Lajos Kossuth-díjas rendező-operatőr támogatják jószolgálati nagykövetként.

Az adakozási kedv töretlen, ezt a már összegyűlt összeg is bizonyítja.

Segíteni a 13600-ás telefonszámon lehet, a 04-es kód beütésével. Egy hívás vagy szöveges üzenet ötszáz forintos adományt jelent, de különleges tárgyak megvásárlásával is lehet jótékonykodni.

A felajánlásokat a jonaklennijo@mtva.hu e-mail címre várják.

A kampány részleteiről pedig a mediaklikk.hu/jonaklennijo oldalon lehet tájékozódni. A Jónak lenni jó! egész napos adománygyűjtő műsora december 17-én lesz.

Forrás: hirado.hu

Kép: MTVA