Tavasszal közel nyolcszáz fiatalt szólított meg országjáró körútján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága a NAV Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézettel közösen – közölte a NAV bevetési igazgatósága hétfőn a Szeged a Mindenem hírportálnak.

A közlemény szerint az egész országból általános- és középiskolák keresték meg a Bevetési Igazgatóságot azért, hogy tanulóik oktatásához kérjenek segítséget. A különböző néven elterjedt (Elf Bar, Poco Bar, Nutristick stb.) illegális dohánytermék veszélyeire és jogkövetkezményeire fókuszált előadásokat Salgótarjánban, Szolnokon, Budapesten, Pápán, Kaposváron és Tiszaföldváron tartották meg a diákok köreiben.

A nebulók érdeklődve hallgatták az okító szavakat, amelyet rendszerint kötetlen beszélgetéssel zártak az előadók.

A fiatalok körében az elektromos cigaretta rendkívül népszerű, többek között a Magyarországon illegális ízesített változata is. A NAV, valamint a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) szigorúan ellenőrzi a termékek illegális kereskedelmét, és folyamatosan kiszűri ezeket a termékeket a feketepiacról.

Figyelem! Dohánytermék Magyarországon kizárólag dohányboltokban értékesíthető. Az ízesített elektronikus cigaretta (pl. Elf Bar, Poco Bar, Nutristick) hazánkban illegális, értékesítése szigorúan TILOS!