A kétoldalú pénzügyi kapcsolatok és a szakmai együttműködések áttekintése, valamint a szoros munkakapcsolat fenntartásának további lehetőségei volt a téma Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének és Hong Kyu‑dok a Koreai Köztársaság nagykövetének mai találkozóján. A felek egyetértettek abban, hogy mindkét ország sokat profitál Dél-Korea Magyarországi befektetéseiből – tájékoztatta a Magyar Nemzeti Bank csütörtökön a Szeged a Mindenem hírportált.


A Koreai Köztársaság Magyarországra akkreditált nagykövete Hong Kyu-dok és az MNB elnöke Matolcsy György mai találkozóján a kétoldalúpénzügyi kapcsolatok áttekintése, a szakmai együttműködések és kétoldalú találkozók fenntartása, valamint a szoros munkakapcsolat további lehetőségeinek feltárása volt a téma.

A jegybank elnöke hangsúlyozta a Magyar Nemzeti Bank és a koreai jegybank, a Bank of Korea között az elmúlt években kialakult kiváló munkakapcsolatot, amely közös kutatásokban, tudásmegosztó workshopokban, konferenciákban öltött testet.

Hong nagykövet úr – aki idén februárban foglalta el posztját Budapesten – megerősítette országa arra irányuló szándékát, hogy Dél-Korea Magyarország legjelentősebb befektetői között maradjon, amely megvalósítását részben az MNB‑vel való együttműködés előmozdításán keresztül reméli elérni.