Az atlétikai világbajnokságra is kedvezményesen utazhatunk

Augusztus 19-én indul a budapesti atlétikai világbajnokság. A látogatók utazását a MÁV-VOLÁN-csoport kedvezményes „VB2023” jeggyel támogatja, ami előre megváltható, és mindössze 2023 forintért menettérti utazást biztosít az ország bármely pontjáról Budapestre és onnan haza, a MÁV-VOLÁN-csoport és a GYSEV járatain – tájékoztatta a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága a Szeged a Mindenem hírportált.


Rámutattak, érdemes előre tervezni, és a belépőjegyek megváltása mellett az utazást is megszervezni a sporteseményre érkezőknek. A MÁV-VOLÁN-csoport „VB2023” jegye a MÁV-START és a GYSEV pénztáraiban és jegyautomatáiban, a MÁV applikációban, valamint a Volánbusz JÉ-rendszerrel futó jegypénztáraiban és a helyközi buszjáratok fedélzetén vásárolható meg.

A szimbolikus, 2023 forintos árú jegy augusztus 18. és 27. között Budapestre történő utazásra, míg augusztus 19. és 28. között visszautazásra érvényes. A jegy vasúton az ország bármely pontjáról a MÁV-START és GYSEV járatokon biztosít kedvezményes utazást Budapesten a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvarig, valamint Budapest-Kelenföld, Kőbánya-Kispest, Zugló, Ferencváros vasútállomásokra, a Volánbusz esetében pedig az ország bármely pontjáról Budapestre (pl. Budapest-Népliget, Budapest-Stadion), és budapesti elérést biztosító vasútállomásra. A MÁV-HÉV és a Volánbusz által üzemeltetett elővárosi (agglomerációs) járatokon Budapest közigazgatási határáig történő helyközi utazásra, illetve minden esetben a kiindulási helyre visszautazásra jogosít.

A kedvezmény vasúton kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon vehető igénybe. Első osztály esetén a teljesárú különbözeti díjat, helyjegyes vonat esetén az adott vonatra érvényes helyjegyet is meg kell vásárolni mellé. Emelt szintű szolgáltatást biztosító autóbuszon csak a távolsági kiegészítő jeggyel együtt érvényes.

A „VB2023” jegy már megvásárolható a MÁV applikáció Térségi és városi jegyek menüjéből,  a MÁV-START jegykiadó automatáiból, valamint a MÁV-START, a GYSEV és a JÉ-rendszerrel futó Volánbusz jegypénztárakban. A jegy minden csatornán egységesen 2023 forintért érhető el. A pénztárban és automatából váltott jegyek cseréje csak érvénytartam kezdete előtt és kezelési költség mellett lehetséges, az online váltott jegy nem cserélhető.

Az atlétikai világbajnokság sikeres lebonyolításhoz nélkülözhetetlen a kulturált és tiszta környezet kialakítása. Augusztus 5-én indult az a szemétszedési akciósorozat, mellyel a sportesemény szervezőinek kezdeményezésére rendbe teszik a Nemzeti Atlétikai Központ (NAK) környékét. Az első napon a tömegközlekedési megállóktól a NAK bejáratáig fekvő területet tisztították meg a szeméttől Németh Balázs, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója részvételével. A kezdeményezéshez csatlakozott a MÁV-VOLÁN-csoport is, több, a világbajnokság helyszínéhez közel első MÁV és MÁV-HÉV helyszínen szednek szemetet az önkéntes munkavállalók az eseményt megelőzően.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük